• Nieuws
  • Club
    ▼
    • Contact en route
    • Smoelenboek
    • Loyaliteitsbijdrage
    • Vrijwilligersbeleid
    • Lidmaatschap opzeggen
    • Méér dan voetbal
      ▼
      • MTC de Fysioclub
      • SportBSO
      • Opleidingen
      • Vullen of voeden
    • Webshop
    • Veelgestelde vragen (FAQ)
  • Teams
    ▼
    • Trainingsschema
    • Damesvoetbal
    • 7×7 35+ teams
  • Competitie
  • Lid worden
  • Gedragsregels
    ▼
    • Convenant ‘Samen voetballen in Amersfoort’
      ▼
      • Wat is het convenant?
      • Handen schudden voor de wedstrijd
      • Wangedrag melden
    • Vertrouwenspersoon
    • KNVB Actieplan Sportiviteit
    • Clubspelregels
    • Huisregels
    • Gebruik sociale media
  • Vacatures
  • Sponsoring
    ▼
    • Reclamebord
    • Kledingsponsoring
    • Wedstrijdbal
    • Online & narrow-casting
    • Programmaboekje
    • Hart voor Nieuwland
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud

 

  • Nieuws
  • Club
    • Contact en route
    • Smoelenboek
    • Loyaliteitsbijdrage
    • Vrijwilligersbeleid
    • Lidmaatschap opzeggen
    • Méér dan voetbal
      • MTC de Fysioclub
      • SportBSO
      • Opleidingen
      • Vullen of voeden
    • Webshop
    • Veelgestelde vragen (FAQ)
  • Teams
    • Trainingsschema
    • Damesvoetbal
    • 7×7 35+ teams
  • Competitie
  • Lid worden
  • Gedragsregels
    • Convenant ‘Samen voetballen in Amersfoort’
      • Wat is het convenant?
      • Handen schudden voor de wedstrijd
      • Wangedrag melden
    • Vertrouwenspersoon
    • KNVB Actieplan Sportiviteit
    • Clubspelregels
    • Huisregels
    • Gebruik sociale media
  • Vacatures
  • Sponsoring
    • Reclamebord
    • Kledingsponsoring
    • Wedstrijdbal
    • Online & narrow-casting
    • Programmaboekje
    • Hart voor Nieuwland

Vullen of voeden: je bent wat je eet!

Vullen of Voeden: je bent wat je eet!Je bent wat je eet. Of je bent wat je verteerd. Onze kinderen worden wat wij ze te eten geven. Best stevige uitspraken van Prof. dr Jan Bransen in het voorwoord van het boek “Vullen of voeden” van Lilly en Wilfred Genee. Maar wel heel erg waar. Mensen laten steeds meer de voedingsindustrie bepalen wat er op tafel komt. Is ook wel lekker makkelijk, dan houden we meer tijd over om tv te kijken of om over voetbal te praten. Wanneer je echter de voedingswaarden bekijkt van de vele producten die we bijna onnadenkend in ons winkelwagentje gooien, dan is dat best schrikken geblazen. Een wirwar van E-nummers staat achterop het doosje, vaak zit er (te) veel zout in en niet te vergeten de suikers vermomd als koolhydraten.

Het kan anders. Dat blijft altijd een eigen keuze, maar een beetje meer bewustheid kan al een groot verschil maken. Je kunt vullen of voeden. Vullen is grofweg, je volproppen zonder na te denken, en voeden is je bewust zijn van wat je eet en dat je je lichaam voedt met datgene wat het nodig heeft aan bouwstoffen. Uiteindelijk is de kern van goede voeding eenvoudig. Meer groente, fruit en water, minder suikers en E-nummers. De kracht zit in onbewerkte producten en variatie.

Om een stukje voedingsbewustzijn binnen de vereniging te krijgen zal er elke week een recept op de site gezet worden dat eenvoudig, gezond en lekker is. Al deze weekrecepten vindt u hier.

Berichten

  • Vullen of Voeden presenteert voor de VSG

  • Vullen of voeden: een trotse tweede plaats!

  • Food Revolution Day 2015: een impressie

  • Jamie’s petitie massaal getekend!

  • Help ASC, help Jamie en teken zijn petitie!

  • Food Revolution Day 2015

  • Recordaantal balletjes breed verkocht!

  • Antoinette wint de Gouden Deegroller

  • “Het Inkoppertje”

  • Heel Nieuwland bakt!

  • Vullen of Voeden Foodbook

  • Vullen of Voeden Lenteaanbieding

Weekrecepten

  • Weekrecept 12: Peer met bosvruchtensaus

  • Weekrecept 11: roerbakschotel met raapstelen

  • Weekrecept 10: Spruitjesmix

  • Weekrecept 9: Broccolisoep

  • Weekrecept 8: Appelcrispy

  • Weekrecept 7: pompoencurry met kokos

  • Weekrecept 6: gevulde tomaten

  • Weekrecept 5: Courgette-omelet

  • Weekrecept 4: Meloen

  • Weekrecept 3: Thaise wortelsoep “raw”

  • Weekrecept 2: flensje met blauwe bessen

  • Weekrecept 1: Kersen, bramen, vanille en citroenmelisse

Footer Widget Header

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube

Footer Widget Image

ASC Nieuwland is méér dan voetbal