Vullen of voeden: je bent wat je eet!
Je bent wat je eet. Of je bent wat je verteerd. Onze kinderen worden wat wij ze te eten geven. Best stevige uitspraken van Prof. dr Jan Bransen in het voorwoord van het boek “Vullen of voeden” van Lilly en Wilfred Genee. Maar wel heel erg waar. Mensen laten steeds meer de voedingsindustrie bepalen wat er op tafel komt. Is ook wel lekker makkelijk, dan houden we meer tijd over om tv te kijken of om over voetbal te praten. Wanneer je echter de voedingswaarden bekijkt van de vele producten die we bijna onnadenkend in ons winkelwagentje gooien, dan is dat best schrikken geblazen. Een wirwar van E-nummers staat achterop het doosje, vaak zit er (te) veel zout in en niet te vergeten de suikers vermomd als koolhydraten.
Het kan anders. Dat blijft altijd een eigen keuze, maar een beetje meer bewustheid kan al een groot verschil maken. Je kunt vullen of voeden. Vullen is grofweg, je volproppen zonder na te denken, en voeden is je bewust zijn van wat je eet en dat je je lichaam voedt met datgene wat het nodig heeft aan bouwstoffen. Uiteindelijk is de kern van goede voeding eenvoudig. Meer groente, fruit en water, minder suikers en E-nummers. De kracht zit in onbewerkte producten en variatie.
Om een stukje voedingsbewustzijn binnen de vereniging te krijgen zal er elke week een recept op de site gezet worden dat eenvoudig, gezond en lekker is. Al deze weekrecepten vindt u hier.
Berichten
Vullen of Voeden presenteert voor de VSG
Vullen of voeden: een trotse tweede plaats!
Food Revolution Day 2015: een impressie
Jamie’s petitie massaal getekend!
Help ASC, help Jamie en teken zijn petitie!
Food Revolution Day 2015
Recordaantal balletjes breed verkocht!
Antoinette wint de Gouden Deegroller
“Het Inkoppertje”
Heel Nieuwland bakt!
Vullen of Voeden Foodbook
Vullen of Voeden Lenteaanbieding
Weekrecepten
Weekrecept 12: Peer met bosvruchtensaus
Weekrecept 11: roerbakschotel met raapstelen
Weekrecept 10: Spruitjesmix
Weekrecept 9: Broccolisoep
Weekrecept 8: Appelcrispy
Weekrecept 7: pompoencurry met kokos
Weekrecept 6: gevulde tomaten
Weekrecept 5: Courgette-omelet
Weekrecept 4: Meloen
Weekrecept 3: Thaise wortelsoep “raw”
Weekrecept 2: flensje met blauwe bessen
Weekrecept 1: Kersen, bramen, vanille en citroenmelisse